Sosiaalisen median markkinointisuunnitelma

Kangasalan lukio teki yhdessä ammattilaisten kanssa Kangasala-taloon kunniahimoisen musikaalin. Oma osuuteni harjoitusten loppuvaiheessa oli toimia sosiaalisen median markkinoinnin konsulttina. Tein strategisen kaavion, jota päädyin ihailemaan pääosin omassa rauhassani.

Ilmeni, että vaikka lukion diginatiivisukupolvi somea mielellään käyttikin, niin sen omatoiminen soveltaminen markkinointitarkoituksiin ei herättänyt intohimoja. Niinpä äädyin konsultista taas kerran osapäiväduunariksi projektiin.

Digitaalinen markkinointi saatiin hoidettua ja sen lisäksi ilmaantui pari muutakin työtehtävää.

Esityksen logo

Sosiaalisen median konsultoinnista lipsahdin pyynnöstä logoviimeistelyn suuntaan. Tunteelliselle koneelle haettiin ikonista muotoa ja apunani käytin Anna Auvisen hienoa robottipiirrosta.

Nopealla Whatsapp-huutoäänestyksellä saatiin robottityyppi sekä tekstityyppi kohdilleen ja sitten vain tein nopeasti paino- ja verkkoversiot logosta maailmalle.

Esityksen teatterijuliste

Graafisessa suunnittelussa – kuten muuallakin elämässä – asiat menevät epäjärjestyksessä, kiireen ja aikataulujen sekavassa pyörteessä.

Mitä tehdä, kun pääosan esittäjän – robotin – puvustus ei ole vielä valmiina, mutta esityksen markkinointiosasto haluaa ehdottomasti julisteen painoon seuraavana aamuna?

Improvisoidaan.

Resepti

  • otetaan kaksi kiloa opiskelija Lassi Koiviston tyylikkästä harjoitusvalokuvaa
  • sekoitetaan
  • marinoidaan pääosan esittäjä roboltinsinisellä
  • sivellään kuvan päälle kevyesti viivoja
  • lisätään yksi, ylikypsä, tunteellinen sydän
  • koristellaan tekstillä ja logoilla

Esityksen käsiohjelma

Teatteritaiteessa taustoitus ja esityksen tekemiseen liittyneiden asianomaisten maininnat ovat tärkeä osa valmista teosta. Katsoja virittäytyy käsiohjelmaa selaillessaan näytelmän tunnelmaan, jännitys tiivistyy.

Joskus tämä jännitys purkautuu yleisöstä isoina aploidena heti esiripun avautuessa. Teatterin taikaa, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Esiintyjän pitää vain kulkea virran mukana ja luottaa harjoitusten tuomaan rutiiniin sekä vastanäyttelijöihinsä.

Joskus lamppu putoaa katosta; väistöliike ja esitys jatkuu.